för filmare

HIGH COAST

INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

TRUE INDEPENDENT FILM!
23-24 Augusti, Lunde Folkets Hus

BILJETTER FINNS NU ONLINE!


KLICKA HÄR FÖR BILJETTER

Vi arbetar med oberoende film - för filmare att nå ut med och för människor att se. Att delta på Höga Kusten Filmfestival ska vara en värdefull och minnesrik erfarenhet.

 

För filmare som visar verk på vår festival strävar vi efter att deltagandet ska vara av värde på varje vis från start till slut. Paragraferna nedan är till för att ge en insikt i hur vi förbereder vårt program, vad ett deltagande innebär och vad vi lägger tonvikt vid.

 

Featured film på hemsida

Vi har en sektion på vår hemsida för featured films - dvs filmer som via skaparnas egna kanaler finns tillgängliga online och som vi promotar.  Om du har en film och vill ha den promotad via vår hemsida, vänligen följ instruktionerna i detta formulär: Featuring of Film on Festival Website

 

För Festivalen: Ansökan och förberedelse

Vi arbetar omsorgsfullt när vi sätter samman programmet, heltid cirka 10-12 veckor där vi går igenom alla bidrag och sorterar i lager tills vi slutligen sitter med vårt färdiga program. Detta är grunden för vår festival och av stort värde för oss. Som festival bygger vi vår verksamhet mot publik, industri och filmare med programmet vi presenterar - och vår ambition varje år är att visa ett program av kvalitativ riktigt oberoende film, alla ord av lika värde.

 

Många filmer som ansöker blir inte antagna till festivalen. Det kan vara frustrerande att bli refuserad och inte få veta varför. samtidigt kan det vara frustrerande söka till en festival och tvingas betala en hög avgift för att få feedback man inte är intresserad av.

 

Vi arbetar dedikerat och noggrant när vi sätter sammans programmet och när det kommer till feedback likaså. Därför har vi en kategori för feedback som är skiljd från vanliga ansökningar, och är mer av en djupgående analys av filmen snarare än en kort notis.

 

När vi är klara meddelar vi alla som ansökt med besked, och därefer börjar vi förbereda festivalen genom att kommunicera med alla som ska delta, samla in material, hotellbokningar med mera.

 

Vi betalar boende åt alla deltagande filmskapare på hotell Björkudden som ligger vid vattnet precis vid brofästet till Höga Kustenbron. Detta är något vi gör för att stödja och underlätta besöket till festivalen och en del i vår ambition att göra ett deltagande till något värdefullt för alla filmskapare.

 

Detta underlättar även visumprocessen genom Svenska Ambassaden för de filmare som kommer utifrån EU, och även för de som vill ansöka om resebidrag från insitutioner. Om vi tar hand om deltagarna väl på plats är det lättare för ambassader och institutioner att underlätta vägen dit.

 

Genom hela förberedelsefasen håller vi kontakt med alla deltagare oom vad som pågår och uppdaterar, detta för att även de som inte kan komma ska kunna få ut ett meningsfullt deltagande.

Copyright: Björkudden Hotell

Copyright: Björkudden Hotell

Festivalen

Eventet är två dagar - fredag och lördag har vi fullspäckade program med alla deltagares filmer på Lunde Folkets hus, som vi åter slår upp dörrrna till som biograf. Gäster, deltagare, publik med mera möts, ser film lyssnar på, deltar i Q&A's. Vi marknadsför festivalen regionalt med ambitionen att uppnå en riktigt indie-festiva-känsla, något vi lyckats med hittils. Mellan filmvisningarna serverar vi dryck och enklare mat.

 

Vi erbjuder alla deltagande filmare att inkluderas i vårt festivalprogram online, ett videothek tillgängligt för festivalmedlemmar endast. 

Copyright: Erika Holm Petré

Efter Festivalen

Efter festivalen är slut skickar vi ut en summering till alla deltagare och avslutar kommunikationen och logistiken. För de som går vidare på sin festivalresa tackar vi för denna gång, och för de som är intresserade av att ha sin film på vår Streamingplatform Illambra ordnar vi med avtal och sätter upp filmen på sidan. 

 

Vi vill erbjuda publik en bredare möjlighet att ta del av festivalens program - hela året runt från hela världen, och till filmare ett hem för deras verk där det tillsammans med andra filmer kan presenteras på ett kvalitativt sätt.

 

Hela idén med Illambra är att över tid bygga upp en videobutik online för oberoende film där vi presenterar filmskapare snarare än enskilda titlar, och där publiken kan följa en filmare över tid.

 

För filmskapare som vill delta men ännu inte är färdiga med sin festivalturné skjuter vi helt enkelt upp datumet för release.

 

Om du har några frågor besvarar vi dom gärna, web [a] hogakusten-filmfestival.com

Call for Entries

(English)


To submit, please click the platform logo you prefer!

Sponsors & partners 2019